Bijzondere reiniging

Bijzonder reiniging – Bruidskleding

Wat doet de bruid, nadat de muziek van het trouwfeest verstomd is, met haar exclusieve, dure bruidsjurk? Ook de mooiste dag laat immers zijn sporen na op het voordien smetteloze textiel. Zelf wassen is echt geen optie, gezien de doorgaans kwetsbare stof en de manier waarop daarop, vaak eveneens zeer kwetsbare, applicaties zijn aangebracht.

Bij onze stomerij is bruidskleding echter in goede handen. Een combinatie van vakkennis en een professionele uitrusting stellen ons in staat de kleding (misschien wel de duurste die u ooit koopt!) tot in de puntjes te verzorgen.

Desgewenst kunt u ook accessoires zoals de hoed, schoenen en eventuele kleding van bruidsmeisjes en bruidsjonkers door ons laten verzorgen als herinnering voor later.
Ook het kostuum van de bruidegom verzorgen wij graag voor u.

Bijzonder reiniging –
Diversen

Graag reinigen wij naast uw gewone kleding, ook bijvoorbeeld uw skikleding. Maar ook veel ander textiel wordt door ons met veel zorg, en vooral terzake kundig gereinigd. Bijvoorbeeld slaapzakken en tuinstoelkussens, hoezen en bekleding van meubelen of waterbedden, skikleding, spreien et cetera.

Het is verstandig zomer- en winterkleding te laten reinigen voordat deze voor langere tijd de kast ingaat. Datzelfde geldt voor een aantal artikelen die vooral alleen in het zomer- of winterseizoen worden gebruikt. Daardoor blijven ze langer mooi en geschikt voor gebruik. Vooral voor kleding is het bovendien hygiënischer. Aanwezige vervuiling gaat naar verloop van tijd vaster in de kleding zitten, met het risico dat op den duur vergeling ontstaat. Skikleding, slaapzakken en tuinstoelkussens dienen van tijd tot tijd gereinigd te worden; liefst voor ze worden opgeborgen. Vaak behoeven deze artikelen een speciale behandeling en kunnen ze niet risicoloos in de wasmachine worden gereinigd. Uw stomerij weet er alles van en wil de reiniging graag voor u verzorgen.

Minder seizoengebonden artikelen zijn bijvoorbeeld de bekleding van stoelen en bankstellen of hoezen om stoelen, bankstellen en waterbedden. Misschien is de “grote schoonmaak” niet zo populair meer, tóch is het raadzaam deze artikelen regelmatig professioneel te laten reinigen. Niet alleen zetten stof, tabaksrook en huismijt zich vast in het materiaal, het wordt ook vuil en geplet door het dagelijkse gebruik. Vooral op lichte bekleding is dat goed merkbaar.

Bijzonder reiniging –
Gordijnen en vitrages

Schone gordijnen en vitrages vormen een belangrijk onderdeel van een goed verzorgd interieur. Graag helpen wij u bij het vaak lastige onderhoud ervan en adviseren wij u over de wijze waarop u deze raambekleding langer mooi en fris kunt houden.

Mede omdat gordijnen en vitrages vaak boven de centrale verwarming hangen vangen zij relatief veel vuil en stof op. Daaronder ook huismijt en andere potentiële ziekteverwekkers. Tóch neemt lang niet iedereen de moeite om bij de periodieke schoonmaak de raambekleding eens goed onder handen te nemen. Vaak wordt volstaan met stofzuigen of uitkloppen van de overgordijnen en het wassen van de vitrages in de machine thuis. Beslist geen aantrekkelijk werkje en bovendien niet vrij van risico’s van krimp of beschadiging.

In het bijzonder het reinigen van overgordijnen kan beter aan de specialist worden overgelaten. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen van vaak kwetsbare overgordijnen. Afhankelijk van de soort textiel, de verving en dergelijke worden ze deskundig gereinigd. Kleurstoffen kunnen door externe invloeden aangetast zijn wat vooraf niet zichtbaar is. Bij het reinigen bestaat in sommige gevallen het risico dat losse kleurstof dan wegspoelt. Maar in vrijwel alle gevallen mag u erop rekenen dat u frisse raambekleding terugontvangt die er weer lange tijd schoon en verzorgd uitziet. Regelmatig reinigen, met bijbehorende versteviging verlengt de levensduur van uw gordijnen. Herinnert u zich nog hoe mooi uw gordijnen bij aanschaf waren?

Ook de verzorging van de vitrages willen wij graag van u overnemen. Dat kan eventueel binnen korte tijd, zodat u niet onnodig zonder behoeft te zitten. Het reinigen gebeurt in een professionele machine met een grote trommel. Daardoor worden gordijnen beter gereinigd en ontstaat minder kreuk. Voor een stralend resultaat wordt optisch wit aan het waswater toegevoegd.

Het overnemen van de zorg voor uw gordijnen en vitrages is niet alleen erg gemakkelijk; het is ook een garantie voor veilige, probleemloze reiniging met het best haalbare resultaat.

Bijzonder reiniging – Leer, Nappa en Suède

Kleding die geheel of gedeeltelijk bestaat uit materialen zoals leer, nappa en suède is erg populair en doorgaans niet goedkoop. Haalt u daarom het optimale uit uw investering door deze goed te laten onderhouden.
Omdat geen enkele huid hetzelfde is, bestaan er vaak grote kwaliteitsverschillen tussen de gebruikte leersoorten. Omdat dit speciale eisen stelt aan het proces van reinigen en afwerken besteden wij het onderhoud van deze materialen uit aan een gespeciali­seerde partner. Deze beoordeelt in hoeverre het materiaal veilig gereinigd kan worden en overlegt tevoren over eventuele risico’s. Ook wordt de kleding nagekeken op eventuele kleine schades die, eveneens in overleg, meestal hersteld kunnen worden.

Ook hier geldt dat wij alleen de beste kwaliteit voor onze klanten accepteren.

Bijzonder reiniging – Reiniging (dons)dekbedden

Ieder mens verliest ’s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en voedt daarmee ongeveer een half miljoen huisstofmijten. Deze houden zich graag op in dekbedden en matrassen, maar ook in tapijten, meubels, gordijnen en kleding.
Net als andere allergieën neemt ook die tegen huisstofmijt toe. Inmiddels is al zo’n 12,5 procent van de kinderen allergisch. Daarom is het raadzaam dekbedden regelmatig professioneel te laten reinigen. Naast de tijk wordt ook de inhoud van dons en veertjes zorgvuldig gereinigd.

Door de speciale reiniging wint het dekbed merkbaar aan volume. Ook kussens en hoofdkussens kunnen wij op deze wijze voor u behandelen. Daarna kunt u weer gezond slapen onder een warm, schoon en fris dekbed of op een kussen dat aangenaam zacht aanvoelt.

Bijzonder reiniging – Vloerkleden en tapijten

Naast de verzorging van uw textiel kunt u bij ons bedrijf ook terecht voor het reinigen van uw vloerkleden of tapijten. Gezien de specifieke eisen aan kennis en apparatuur werken wij samen met een gespecialiseerde partner. Dit bedrijf verwijdert met speciale apparatuur alle stof, zand en gruis uit de artikelen alvorens deze via een speciaal procedé, deels handmatig en deels machinaal, te reinigen. Na afloop van de reiniging worden alle stukken met zorg gedroogd in een speciale droogkamer en eventueel nabehandeld.

U zult versteld staan van het resultaat.

Extra behandelingen – Impregneren tegen vuil en vlekken

Ook bij textiel dat regelmatig wordt gereinigd kan niet worden voorkomen dat soms vlekken ontstaan die maar lastig verwijderd kunnen worden. Zélfs wanneer ze op tijd worden opgemerkt kunnen vlekken diep in de vezels van het textiel doordringen. Om dit te voorkomen kunnen wij uw kleding tegen een geringe meerprijs voorzien van een beschermende laag om de vezels van het textiel. Daardoor krijgen vlekken geen kans om in het materiaal door te dringen. Vloeistoffen blijven op de oppervlakte liggen en kunnen meestal gemakkelijk worden verwijderd. De vezelbescherming is onzichtbaar en reuk­loos. Behandeld textiel voelt niet anders aan en blijft gewoon “ademen”.

Niet alleen kleding kan van een beschermende laag worden voorzien, maar ook bijvoorbeeld gordijnen, stoel- en bankhoezen en dergelijke. Deze nemen daardoor minder vuil op en blijven er langer goed uitzien.

Extra behandelingen – Waterafstotend maken

Regenjassen, windjacks, skikleding en dergelijke kunnen bij reiniging thuis of in de stomerij hun waterafstotende eigenschappen verliezen. Daarom raden wij u aan deze door ons te laten impregneren om ze weer waterafstotend te maken en opnieuw geschikt om in weer en wind te dragen. Geïmpregneerde kleding neemt minder snel vuil op en blijft er daardoor langer als nieuw uitzien. Het impregneermiddel is in het geheel niet zichtbaar of voelbaar in de kleding en evenmin kan met het ruiken. Behandeld textiel behoudt gewoon zijn ademende eigenschappen.

Impregneren maakt uw kleding weerbestendig en maakt dat deze er langer mooi en verzorgd uitziet. Zo kunt u zelfs de meest barre weersomstandigheden aan zonder dat uw overige kleding of uw lichaam koud of nat worden.